main content graphic
preloader icon

Διοικητικό Συμβούλιο | ΕΠΙΛΥΩ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιστημονικoύ Φορέα Ιατρικής
Μετεκπαίδευσης «ΕΠΙΛΥΩ» απαρτίζεται από τους:

board member 1
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αθανασία Παπαζαφειροπούλου

ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Η ιατρός Αθανασία Κ. Παπαζαφειροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Αροανία Καλαβρύτων. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Βιοστατιστικής και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο το Σακχαρώδη Διαβήτη. Ειδικεύθηκε στον τομέα της Εσωτερικής Παθολογίας στην Γ’ Παθολογική Κλινική του ΓΝΠΝ «Άγιος Παντελεήμων» από το 2006 έως το 2010. Από το 2014 είναι Επιμελήτρια Α’ του Α’ Παθολογικού Τμήματος και Διαβητολογικού Κέντρου του Γ.Ν. Πειραιά «Τζάνειο» και από το 2016 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. Το 2020 της χορηγήθηκε ο τίτλος της εξειδίκευσης στο Σακχαρώδη Διαβήτη από του Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας.

Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Επιστημονικού Φορέα Ιατρικής Μετεκπαίδευσης «Επιλύω». Έχει 69 δημοσιεύσεις σε διεθνή και 121 σε ελληνικά ιατρικά περιοδικά ενώ έχει διατελέσει κριτής σε 121 διεθνή ιατρικά περιοδικά. Έχει συμμετοχή σε 411 εργασίες που έχουν παρουσιασθεί σε πανελλήνια συνέδρια και σε 113 εργασίες σε διεθνή συνέδρια, και έχει λάβει 38 βραβεία σε πανελλήνια ιατρικά συνέδρια. Είναι συγγραφέας 131 κεφαλαίων σε ελληνικά βιβλία και 8 κεφαλαίων σε ξενόγλωσσα βιβλία με θέμα το Σακχαρώδη Διαβήτη. Τέλος, έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια και πρόεδρος σε πλήθος επιστημονικών εκδηλώσεων και σεμιναρίων και έχει λάβει μέρος σε 31 διεθνείς, πολυκεντρικές μελέτες.

board member 2
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νικόλαος Παπάνας

ΝΙΚΟΛΑOΣ ΠΑΠΑΝΑΣ

Ο Νικόλαος Παπάνας είναι Καθηγητής Παθολογίας-Σακχαρώδους Διαβήτη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και υπεύθυνος του Διαβητολογικού Κέντρου της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του ΔΠΘ.

Έχει περισσότερες από 400 δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή περιοδικά και υπηρετεί στη συντακτική επιτροπή 90 διεθνών περιοδικών. Είναι αρχισυντάκτης (Editor in Chief) του διεθνούς περιοδικού The International Journal of Lower Extremity Wounds. Διαθέτει εμπειρία ως αρχισυντάκτης περιοδικών, καθότι ήταν υπεύθυνος για 10 ειδικά τεύχη (special issues) διεθνών και 1 ειδικό τεύχος Ελληνικού περιοδικού. Επίσης έχει συμμετάσχει με πλήθος ανακοινώσεις και ομιλίες σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια, και έχει επανειλημμένα διατελέσει κριτής εργασιών έπειτα από πρόσκληση σε έγκυρα ξένα περιοδικά. Την τελευταία τριετία διακρίθηκε μεταξύ των 20 πρώτων κριτών (reviewers) από τον οίκο αξιολόγησης Publons.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας. Υπηρετεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας εργασίας Σακχαρώδης Διαβήτης και Νευρικό Σύστημα της Γερμανικής Διαβητολογικής Εταιρείας (DDG) από το 2012, και ως Αντιπρόεδρος και της Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων του Διαβητικού Ποδιού (ΕΜΕΔΙΠ). Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ) και τυγχάνει τώρα Πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου αυτής. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου και τώρα υπηρετεί ως Πρόεδρος της ομάδας εργασίας Diabetic Foot Study Group (DFSG) της European Association for the Study of Diabetes (EASD). Υπηρετεί ως αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής για το σακχαρώδη διαβήτη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Υγείας. Από τον Απρίλιο του 2017 είναι επισκέπτης καθηγητής στο Γερμανικό Κέντρο Διαβήτη του Ντίσελντορφ. Είναι επίτιμο μέλος της Εταιρείας Διαβητολογίας Κύπρου (ΕΔΙΚΥ) και της Ουγγρικής Διαβητολογικής Εταιρείας (MDT).

board member 3
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ευάγγελος Φουστέρης

ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο ιατρός Φουστέρης Ευάγγελος γεννήθηκε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ το 2003. Το 2007 εργάστηκε ως ερευνητής στο La Jolla Institute of Allergy and Immunology του San Diego της California των ΗΠΑ στο πεδίο της ανοσοβιολογίας του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1.

Ειδικεύθηκε στον τομέα της Εσωτερικής Παθολογίας από το 2007 έως 2012 στην Α’ Παθολογική Κλινική του Γ.Ν.Π. «Τζάνειο». Ακολούθως εξειδικεύτηκε στο Σακχαρώδη Διαβήτη και Παχυσαρκία στο Διαβητολογικό Κέντρο στο ίδιο Νοσοκομείο. Το 2020 του χορηγήθηκε ο τίτλος της εξειδίκευσης στο Σακχαρώδη Διαβήτη από του Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, μετά από σχετικές εξετάσεις.

Η διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ολοκληρώθηκε πάνω στο πεδίο Διαβήτη και καρδιαγγειακές επιπλοκές. Ίδρυσε και είναι ο ιατρικός διευθυντής των MEDOC’s: Mediterranean Diabetes and Obesity Clinics, με 2 κέντρα (Αθήνα και Σαντορίνη). Παράλληλα, αποτελεί μέλος του ΔΣ και ιδρυτικό μέλος του "ΕΠΙΛΥΩ", εταιρίας ιατρικής μετεκπαίδευσης. Είναι εθελοντής ιατρός στα Δημοτικά Ιατρεία Παλαιού Φαλήρου.

Τέλος, έχει πλούσιο επιστημονικό έργο, το οποίο αποτελείται από πλήθος δημοσιεύσεων τόσο σε ελληνικά και όσο και σε διεθνή περιοδικά, τιμητικών διακρίσεων - βραβεύσεων και πλέον των 100 ομιλιών / διαλέξεων τα τελευταία 10 έτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

board member 4
ΤΑΜΙΑΣ
Κωνσταντίνα Πετροπούλου
board member 5
ΜΕΛΟΣ
Χρήστος Βέρρας

ΒΕΡΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο ιατρός Βέρρας Χρήστος ειδικεύτηκε στην Γενική/Οικογενειακή Ιατρική στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιώς «Τζάνειο» από το 2011 έως το 2015. Είναι ειδικευμένος Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός από το 2015, έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο του προγράμματος «Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση» της Ιατρική Σχολής Αθηνών και είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΚΠΑ.

Κατά το παρελθόν εργαζόταν αποκλειστικά ως Αρχίατρος - ιπτάμενος ιατρός, σε εταιρεία υπηρεσιών ιατρικής βοήθειας με σκοπό την επείγουσα αεροδιακομιδή ασθενών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 εξειδικεύεται στην Επείγουσα Ιατρική, στην Πανεπιστημιακή Κλινική Επειγόντων Περιστατικών στο ΠΓΝ "Αττικόν" ενώ παράλληλα είναι συντονιστής ιατρός στο Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Συμμετέχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε πανελλήνια συνέδρια όπου η πλειοψηφία των ομιλιών του αφορούν θέματα Επείγουσας Ιατρικής, με ιδιαίτερη έμφαση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, στην οργάνωση και διαχείριση περιστατικών και συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα της Ακαδημίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε θέματα οργάνωσης και διαχείρισης των ΤΕΠ σε καταστάσεις έκτακτων μαζικών συμβάντων.